Nord
Magma Nord
Magma Västerbotten
START  |  OM MAGMA  |  MEDLEMMAR  |  LOGGA IN | KULTUR | INTEGRATION | JÄMSTÄLLDHET | FÖRETAGANDE | KACKEL
Bli medlem | Lösenord | Kontakt nord | Nyhetsbrev | Magma media | Mag MA | Tipslista | Blogg | Magma på Facebook | Galleri | LIVE


Magma är en mötesplats för kreativa kvinnor verksamma inom kultur, jämställdhet, integration och företagande. Här träffas människor med driv och ambitioner för att göra affärer med varandra, utbyta erfarenheter och marknadsföra sina företag. Men Magma kan också vara en plats som du söker dig till för att bara umgås och få ny inspiration. Grundtanken är att vi ska dela med oss - av idéer, kunskaper och kontakter - och kanske framförallt livserfarenheter.Magma Nord är parter i det nystartade projektet ”Genusdriven social innovation – nytänkande vägar till jämställt främjande av företagande/innovation” som finansieras av den nationella myndigheten VINNOVA 2013-2015.


Syftet med projektet är att undersöka hur Magma och liknande organisationer för kvinnors personliga och professionella utveckling bidrar till att skapa ”sociala innovationer” i betydelsen av nya tjänster, metoder eller arbetssätt som förbättrar samhället. Det problem som projektet ska lösa är att Sveriges offentliga stödsystem för att förverkliga nya idéer inom ramen för nya innovationer och företag hittills främst har främjat teknisk produktinnovation bland män i mansdominerade branscher.

Detta rimmar illa med regeringens jämställdhetspolitiska mål att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv, särskilt vad gäller delmålen demokratisk och ekonomisk jämställdhet. De organisationer som deltar i projektet har alla utvecklat mer genusmedvetna metoder för innovations- och företagsutveckling som förmår stötta förverkligandet av nya idéer bland ett bredare spektrum av aktörer, branscher och innovationer.

Deras erfarenheter sammanförs i projektet för allra första gången i en gemensam analys av hur genusdriven social innovation kan bryta segregerande och hierarkiska genusmönster i företags- och innovationsstödjande verksamheter.

Projektet leds av Malin Lindberg, forskare i genus och innovation vid Luleå tekniska universitet.


Årets Magmakvinna 2013


Här är de nominerade till Årets Magmakvinna 2013. Rösta genom att skicka ett mail till anki@ordlina.se  senast den 20 april!

Amanda Dahlberg och Maria Åberg

Amanda och Maria är skådespelerskor på Teater Scratch. De skapar teater som har substans och som inte bara är underhållande. Föreställningarna belyser alltid ett tydligt ämne, till exempel djurplågeri. Amanda och Maria kräver ett ställningstagande från sin publik och skapar teater utifrån tanken att publiken ska vara delaktiga och inte bara betraktare. Delaktigheten ser olika ut; ibland rent bokstavligt där publiken är med och ger förslag på lösningar i vissa av pjäsens situationer, eller på ett mer intellektuellt och känslomässigt plan där det handlar om att ta ställning och bli berörd av en fråga. De senaste åren har Amanda och Maria producerat teaterföreställningar utifrån ett tydligt genusperspektiv, bland annat är de delaktiga i Balansakt som har fokus på unga tjejers väg in i vuxenlivet.  
 

Anna Degerman

Anna är utvecklingschef på Luleå kommun. I 18 år har hon arbetat i chefsposition på olika företag och nu inom kommunen. Hon delar gärna med sig av sina utmaningar och erfarenheter, och är en god förebild för stadens unga. En av hennes hjärtefrågor är att Luleå ska bli en attraktiv stad som tilltalar alla och hon brinner för att sätta Luleå på HBTQ-kartan. Anna var med och stöttade uppstartandet av Sveriges nordligaste Pridefestival i Luleå. Hon har också deltagit i arbetet med att bygga upp ett nätverk för regnbågsfamiljer. Under hennes tid som utvecklingschef har Luleå bland annat blivit 75 000 invånare och vunnit hederspris för sin platsmarknadsföring på Placebrander´s day. Att skapa tillväxt i Luleå och länet är något som Anna jobbar för dagligen i samverkan med andra.  
     

Sara Edström, Anja Persson and Therese Engström

Sara, Anja och Therese som sitter i det konstnärsdrivna Galleri Systers styrelse vill göra skillnad genom att utforska, utmana och omkonstruera. De vill att det konstnärsdrivna Galleriet ska vara en viktig mötesplats för samtida konst och ett rum för samtal och diskussion. I galleriet visas konst som kvinnorna i styrelsen och Galleri Systers medlemmar har valt utifrån intresse och för att kunna göra skillnad. Det är kulturarbetare, konstnärer, skribenter och kvinnor som brinner för att vidareutbilda sig och bli än mer genusmedvetna.  
     

Louise Eriksson

Louise är en eldsjäl som brinner för att utveckla Norrbottens kultur och nöjesliv samt jobbar aktivt och målmedvetet med att få fler events förlagda till Gällivare. Hon arbetar nu som Sales och Marketing Manager på Grand Hotel Lappland i Gällivare och har tidigare arbetat som projektledare på lTU Innovation där en av hennes främsta uppgifter var att coacha studenter till kommersialisering av affärsidéer. Louise är utbildad sommelier och drev under tre år eget företag "Event & Wines" där hon erbjöd vinprovningar och vinutbildningar.  
     

Charlotte Lindmark

Charlotte har i flera år skrivit och spelat egna föreställningar, utbildat i improvisation, kroppsspråk och kreativitet. Sedan 2010 driver hon företaget Glugg Produktion där hon är sitt eget varumärke med många roller. Som föreläsare, skådespelare, pedagog, dialogskapare, krönikör, pessimist eller moderator väcker hon alltid känslor hos mottagarna. Hon säger själv att hennes drivkrafter är lust och mod. Det märks. Med en skarpsyn och ofta med humorn som vapen inspirerar hon. Hon får människor att roas och samtidigt bli mer medvetna om viktiga frågor som trygghet, jämställdhet och kommunikation. Charlotte räds inte att våga ifrågasätta och genom sitt arbete breddar hon normer och vurmar för alla människors rätt att få växa och utvecklas.  
Susanna Lindmark    

Susanna Lindmark

Susanna är VD och konstnärlig ledare för Festspelen i Piteå. Även grundare och konstnärlig ledare för Arctic Light, en kreativ växtplats där unga sångerskor från hela länet ges möjlighet att utvecklas, synas och växa genom att musicera tillsammans. Kören är en del av Norrbottensmusikens ungdomsverksamhet och blev utsedd till Årets kör 2010. Susannas specialkomponerade musik har även bidragit till att skapa den starka norrbottniska identitet som sedan starten varit körens signum. Susanna har även en egen firma för frilansuppdrag som sångerska, sångpedagog, föreläsare och workshopledare. Hon är en sann inspiratör som har skapat en viktig arena för unga kvinnor i Norrbotten som ökar sannolikheten att de väljer att stanna i länet.  
     

Kristin Lindqvist, Veronica Ruthberg och Frida Larsson

Kristin, Veronica och Frida beskriver sig själva som engagerade, street¬smarta formgivnings-nördar, kreativa strateger och modiga marknadsförare. De driver och äger Geektown, en kommunikationsbyrå i Luleå och de är övertygade om att ett team med individer som arbetar tillsammans är starkare än en person som arbetar ensam. De kooperativa principerna, solidariet, lika värde, jämställdhet och långsiktig hållbarhet har visat sig vara viktiga delar i Geektowns framgång och visar på en modern och nytänkande företagskultur. Lika stolta över deras bakgrund från Tornedalen och Norrbotten, lika glada är de över de framgångar de skördar i Sverige och Europa. Geektown har på kort tid blivit kända och etablerade i och utanför länet pga av deras aktiva arbete med regionsförbättrande insatser.  
     

Linnea Nylund

Linnea Nylund har sedan 2004 varit den drivande kraften och ledargestalten för Nattfestivalen i Korpilombolo – European Festival of the Night. Festivalen lockar människor från hela världen att besöka det lilla samhället Korpilombolo två veckor i början av december varje år och där får de uppleva en genuin blandning av allehanda kulturyttringar. Linnéa har med sina medhjälpare skapat ett forum som alla kan hitta något intresse att fördjupa sig i som litteratur, performance av skilda slag, musik, teater mm av såväl kända aktörer som amatörer. Det är en konst att i en utflyttningsbygd som Korpilombolo skapa dessa möjligheter till möten och det är den viljan och tron på människorna i bygden som Linnéa besitter.  
     

Pia Ramirez Måård

Vi hittar Pia på kunskapsföretaget Priorum, som driver många olika utvecklingsprojekt i länet. Under många år har hon verkat för att fler kvinnor ska utveckla och driva företag. Med hennes starka drivkraft, helhjärtade engagemang och positiva energi är hon en suverän mentor och förebild, både som person och entreprenör. Hennes arbete genomsyras av ett rättvise- och genusperspektiv, som är både inspirerande och stärkande för kvinnor i allmänhet och kvinnliga entreprenörer i synnerhet. Under varumärket Winnet Norrbotten arbetar hon och hennes kollega för att jämställdhet ska stå högt upp på Norrbottens agenda. Att tillsammans med andra skapa förändringar för att alla ska få existera och leva på lika villkor är något som stimulerar henne mycket.  
     

Gunhild Stensmyr

En djärvt framåtblickande orädd orubblig optimistisk entreprenör med stort hjärta för kultur. I över 20 år har hon arbetat som intendent och konsthallschef, bland annat för Norrtälje Konsthall. 1997 erhöll hon Norrtälje stads hedersnyckel och Norrtälje arbetarkommun, LO och ABF´s kulturpris. Under åren har hon också genomfört en rad konsult- och utredningsuppdrag för kommuner, stat och landsting. 2002 startade hon Skärets konsthall och nu är hon aktuell med Konsthall Tornedalen och Guest House Tornedalen, ett boendekoncept som bygger på natur, kultur och skönhet. Gunhild driver också NICE, Network in Culture, ett företag som arrangerar utbildningsprogram och föreläsningar för museum, konstgallerier, företag och andra intresserade organisationer och privatpersoner  
     

Catharina Stålnacke

Med sin gedigna erfarenhet, målmedvetenhet och fokusering har Catharina och hennes man placerat deras franciseägda butiker Brothers och Sisters i Luleå på Sverigekartan och prisats med en mängd utmärkelser. Catharina har ett brinnande intresse för konst, hon målar gärna och var med att starta Studio 31 i Luleå. Hon jobbar ideellt som mentor till andra företagare som verkar med inredning. Dessutom bloggar hon om inredning och är med sin fina personlighet och kunnande en stor förebild för andra kvinnor i länet.  
     

ÅRETS MAGMAPRIS 2013

"Andrum" av Maria Berg. skulptur i rakuteknik. Juryn skriver så här: "Människans kraft i kampen mot våld och utsatthet"


Varje år delar magmagroup.net ut ett pris till årets Kvinna i Norrbotten, hon ska vara på något sätt vara delaktig i kultur, jämställdhet, integration och/eller företagande.

Vi anordnade en utställning på Galleri Y i Sunderbyn i Oktober på de alster som komr in, en jury valde tre verk av dessa fick allmänheten rösta på.Temat på årets utställning var skräck/fear.


Foto: Susanna Erkheikki

Jury:

Helene Lindberg, Sven-Erik Österberg, Katarina Nilsson och
Karin EE von Törne Haern.
(utställningsansvarig Katarina, ej del av juryn)

Juryns val och motivering av de tre nominerade verken:

Foto: Katarina Nilsson

"Ensam & Rädd" av Elisabet Linna Persson. Tavla i blandteknik. Juryn skriver så här: "I en hotfull värld söker vi efter utvägar"

Foto: Katarina Nilsson

"Andrum" av Maria Berg. skulptur i rakuteknik. Juryn skriver så här: "Människans kraft i kampen mot våld och utsatthet"


Foto: Katarina Nilsson

"Föda" av Maria Jonsson. Grafik. Juryn skriver så här: "Verket förmedlar både känslan av stagnation och utveckling"


Kulturansvarig: katarina@ateljen.net
Se bilder från förra årets Magmapris på Studio 31.16 Maj, PechaKucha night

PechaKucha är en japansk snabbpresenationsteknik där varje talare får visa 20 bilder á 20 sekunder. Ett samarbete mellan Magma Nord, Svensk form och Centek vid Luleå Tekniska Universitet. 

 

Den 16 Maj var det dags för PechaKuchaNight på Kafelino i Luleå igen. Första talare på scen kl. 20.20 men bar och restaurang öppnar redan kl. 19. Bland talarna finns Britta Jonsson-Lindvall från Treehotel. Konferencier är produktutvecklare Mattias Bergström från Centek.

TALARE EFTERLYSES
Vi söker talare bland Magmas alla fantastiska kvinnor.
Vill du vara med kontakta Helena.jonsson@centek.se

Mer info på facebook
PechaKucha Night
Tillhörande: Svensk Form Norrbotten

Se tidigare pecha kucha här!
Se Pecha Kucha LIVE18 maj, SWAP for change


Har du också garderoben full av kläder och ”inget att ha på dig”? Önskar du hjälpa men känner att du inte riktigt har resurserna? Vi vill ge dig möjligheten att ändra på detta!

Den 18e maj har du möjlighet att byta såväl gammalt och nytt, erfarenheter och idéer samt ”gamla glömmor” mot en möjlighet att hjälpa dem som mindre har.

Plagg som du inte längre använder lämnar du in, i utbyte får du en kupong per plagg. Kupongerna använder du under Swapen till att betala för dina nya fynd. 

Samla dina hela och rena kläder för inbyte. Barnkläder tas gärna emot men kommer inte att finnas på Swapen, dessa kommer skänkas bort tillsammans med de plagg som blir över efter eventet till asylsökande i omnejden. Har du inget att byta bort går det även bra att köpa kuponger på plats, 50 kr/st.

Detaljer kring insamlingen finner du längre ned på sidan!
Ta med dig dina vänner och hitta på något nytt! 

LÄS MER - www.facebook.com/SwapforChange


Magma mitt i maten

Årets Magma Kvinna 2012, Greta Wimander, pratar om Norrbottens- romantikerna som charmar tjejer till länet. 

Nu på TISDAG den 22 oktober kl. 11.30-13 Café Lina i Luleå (framflyttad fr 16 okt)

Greta Wimander är passionerad projektledare som driver inkubatorn Go business på Acusticum, Piteå. Drivkraften i Gretas arbete är att Norrbotten ska utvecklas och bli en ännu mer underbar plats att leva och bo på. "Ju fler kreatörer som verkar här destro roligare, rikare och intressantare blir länet" menar hon. 

Greta talar om ett nytt fenomen som kanske är en trend i länet? Med glimten i ögat be...nämner Greta det som; Norrbottens- romantikerna (som charmar hit tjejerna). Kom å lyssna och påverka gärna analysen. Kanske kan analysen även påverka så att länet blir en roligare, rikare, intressantare och bättre plats att bo på.


Magma mitt i maten
17 april, kl: 11.30 - 13.00
Hitta dit
, Skomakargatan 40, LULEÅ


Föreläsare:Britt Nilsson - Cajeto - PT
Britt  är ambassadör för kvinnors företagande och föreläser också om Storytelling och kvinnoföretagande. Kvinnligt företagande tillväxtsatsning att räkna med. Regeringen har avsatt 100 miljoner kronor till en fortsatt satsning på kvinnors företagande. 

Magma mitt i maten
Cafe Lina den 20 februari - 2013
Föreläsare: Forskare Lena Forsberg om Entreprenörskap och Innovation/Entrepreneurship and Innovation

Manegen är krattad – Betydelsen av erfarenheter från stallmiljö som ung och relationen till identitetsprocesser och företagsamhet senare i livet. Avhandlingen bidrar till synen på män och kvinnors kompetenser och betydelsen av fritiden som identitetsskapande arena. Den vidareutvecklar forskningen inom entreprenörskap genom analyser med sociala resultat.

Klicka på bilden så får du se fler bilder från Magma mitt i maten, Luleå på Café Lina

Bilder: - Magma mitt i maten.
Bilder: - Magma mitt i maten.
Klicka på bilden så får du se fler bilder från prisutdelningen
på Studio 31, Luleå

På bilden syns Greta Wimnader Årets Magmakvinna 2012, Monika Strand Årets Magmapris 2012, Örongodis samt Magmas grundare och ordförande Helena Jönsson, till höger.

En sann eldsjäl och en förebild för länet. Så beskrivs mottagaren av utmärkelsen Årets Magmakvinna 2012 – Greta Wimander, verksamhetsledare för Go Business i Piteå. 

På lördagen delades utmärkelsen ut för sjätte gången i Norrbotten. Utmärkelsen Årets Magmakvinna ges till en kvinna som har gjort något unikt för Norrbotten inom Magmas olika verksamhetsområden; kultur, jämställdhet, integration och/eller företagande. I år var det 12 kvinnor från hela länet som var nominerade till utmärkelsen. 

Det är kvinnorna i nätverket Magma Nord som nominerat kandidaterna, som allmänheten sedan har fått rösta på. Årets omröstning var otroligt jämn, berättar Magmas ordförande och grundare, Helena Jönsson, som är nöjd med resultatet. 

Vinnare blev alltså Greta Wimander, som driver inkubatorn Go Business i Piteå. I motiveringen poängteras hennes engagemang för att stötta och inspirera kreatörer i länet. 
- Jag känner mig djupt rörd och hedrad att få den här utmärkelsen, säger Greta Wimander med gråten i halsen. 

Förutom blommor, diplom, Magmas antologi Mera Kackel och en skönhetsbehandling av Iara, fick hon ta emot Årets Magmapris, tavlan ”Örongodis”, gjord av konstnären Monika Strand. 

Hela motiveringen löd enligt följande: Hon är en eldsjäl som brinner för Norrbottens utveckling och de kulturella och kreativa näringarna. Med ett enormt driv och ett stort engagemang stöttar och inspirerar hon kreatörer i länet och hjälper dom att göra lönsamma företag av sina idéer. Hon menar att ju fler kreatörer som verkar i länet desto rikare och intressantare blir regionen. Årets Magmakvinna 2012, Greta Wimander, är en sann inspiratör och en förebild för länet.


PRESS:

NSD, KURIREN, PT, TV24
Sponsorer:

ÅRETS MAGMAKVINNA

Nominerade 2012!
Klicka på bilden för att läsa om de nominerade!ÅRETS MAGMAPRIS

Nominerade och jurybedömda är:no 3. Bättre fötterna på jorden än vingla i höga klackar  –
Elisabet Persson
En söt nos med sensmoral
En av många på jorden


no 8. Örongodis – Monika Strand
Nu ska du få höra…
Viskningar och hemligheterno 10. Dancing Queen –
Helena Bergman

Här är jag – självklart!
Ett konstverk som talar för sig själv.
Jury: Liselotte Lindbergh, Aha design
Karl Petersen, Komunalråd, Luleå
Helene Lindberg. Linbergs konst o ram
Foto: Katarina Nilsson

Klicka på bilden nedan så får du se fler bilder från vernissagen på Studio 31.Vernissage 12 januari på Studio 31, Luleå. Utmärkelse och vinnande bidrag kommer presenteras den 26 januari.

Alla får vara med som är medlem i magma, med konstverk som tävlar om att bli årets magmapris. Man får bidra med ett verk eller en *triptyk i vilket material man vill. Konstverk eller design.

Magmapris utställningen fungerera på så sätt att man bidrar med ett verk till utställningen. En jury kommer att välja ut tre verk som de anser passa temat och dessa tre verk kommer då att tävl a om att få bli årets magmapris, allmänheten och magmas medlemmar röstar på det verk de tycker ska vara vinnande bidraget. Det vinnande bidraget ges till Årets magmakvinna, men konstnären/designern får i sin tur välja ett verk ur utställningen eller från utställande konstnär till ett värde av 3000:-
Medverkankostnad är 250:- som inkluderar medlemsavgiften.

JURY: Jurynbedömning sker den 18e januari
- Karl Petersen, kommunalråd i Luleå
- Helene Lindberg, Linbers konst och ram
- Liselotte Lindbergh, Aha designSe tidigare pecha kucha här
Lunchföreläsning på Café Lina, Luleå Den 3 oktober
RFSL
Årsmöte
Pecha kucha 18 April
Design och ung till Luleå
Magma fortsätter växa - Boden
10 års Jubileum
Kvinnor och makt
Årets Magmakvinna 2012
Årets Magmapris 2012

FOLKETS FÖREBILD
Helena Jönsson har röstats fram till Folkets förebild i Luleå. 

RYMDEN NÄSTA FÖR RENATA
Renata Chlumska - Magmamedlem kommer bli Sveriges första kvinna att besöka rymden!


MERA KACKEL
Erbjudande för Magmas medlemmar Mera Kackel - 160:- Bok skriven av Magmas medlemmar.


Vill du erbjuda magmas medlemmar något kontakta Helena Jönsson »

Lindbergs_persson.pdfBoksläpp
Norrbottniska liv ensligt belägna på Bok & Bild i Luleå.


Författaren Anne-Christine Liinanki och fotografen Gunnar Svedenbäck berättar om vägen från idé till färdig bok.

Datum: 19 Oktober
Plats: Kulturens Hus"Vingen"
högst upp i biblioteket.
Kl 15.00

Dagen till ära finns ett bokbord
kl 11.00-16.00 med boken till boksläppspris 250 kr.

”Norrbottniska liv ensligt belägna”. 
I glesbygden krävs det stor kreativitet, mycket nytänkande och
entreprenörskap för att skapa liv och framtid.  Boken visar mycket av den idérikedom som spirar och vi vill genom bild och text gestalta modernt liv och arbete i några byar i Norrbotten.

"Drivkraften till att leva i norrbottnisk glesbygd – ja, det kan vara kärleken till djur, sin gård eller hembygd, men kan även innefatta friheten."

Känn dig hjärtligt välkommen!
För mer information:
Anne-Christine Liinanki,
mobil 073-8099618


INBJUDAN: Förhandsvisning av dokumentärfilmen "Jag, den ropande rösten i öknen" - glöm inte att anmäla dig

Filmpool Nord, Norrbottens läns landsting och Jokkmokks kommun inbjuder till förhandsvisning av dokumentärfilmen

Jag, den ropande rösten i öknen
av Mitra Sohrabian

Onsdag 16:e oktober kl. 19.00 på Norrbottensteatern, scen 3. Mingel från kl. 18.30

Träffa filmens regissör och huvudperson Heide Krönlein. 

Anmälan senast fredag 10 oktober digitalt: Simplesignup.se
Inbjudan gäller för dig och en gäst. Begränsat antal platser. Fri entré! 

Om filmen Jag, den ropande rösten i öknen

Heide Krönlein, 73 år, kom till Sverige för femtio år sedan och har mestadels bott i Vuollerim. Hon är en författare, konstnär, fotograf, politiker som i många år har kämpat med miljö-, flykting- och samhällsfrågor.

   Filmen är en nära skildring ur Heides perspektiv om hennes liv och vad innebär att överleva ett krig, förlora sin familj, känna sig hemlös i det nya landet, leva med skuldkänslor, minnen, kärleken till opera och om hennes konst.

Filmens längd är 58 minuter.

Sista chansen att få veta mer om tillväxt och innovation kopplat till jämlikhet!


Vid konferensen "Equality, Growth & Innovation - In theory and practice" i Luleå den 9-10 okt kan du ta del av de senaste forskningsresultaten och praktiska erfarenheterna på området.

Ett stort antal forskarpresentationer och workshops kommer att hållas, där även dina erfarenheter är värdefulla! Se bifogat program och schema.

Både forskare, tjänstemän, företagare och andra aktörer är varmt välkomna att delta i konferensen. Anmäl dig så snart som möjligt på: 
http://eventus.trippus.se/egi2013

Arrangörer: Genus och teknik vid Luleå tekniska universitet, VINNOVA, Forte, Nationella sekretariatet för genusforskning, Jämställ.nu, ABF Norr, Europeiska socialfondens temagrupper Likabehandling och Arbetsplatslärande.

Konferensens hemsida: www.ltu.se/EGI
Konferenskontakt: egi@ltu.se


Att leva som Digital Nomad – 8 oktober i Luleå

Serie-entreprenör Anna Åberg lever sin dröm om att bo och jobba var som helst. För tillfället lever hon i USA och dit kom hon efter 1,5 år på Malta. Tillsammans med skrivarcoach Ann Ljungberg (också hon digital nomad boende på segelbåt, just nu i Gran Canaria) och Ann Klefbohm, webbdesigner, driver hon Digitalaaffarsmodeller.se

Vilken var Annas väg till webbföretagare? Hur kan du ta första steget till att förverkliga dina tankar om att frigöra ekonomin från geografin?”

Läs mer Att leva som Digital Nomad.pdf

BokningAktuella författare och bokutgivare, medlemmar i Magma


Lumio »
Adlibris
 »
BOKUS »
 

AnneKristine Liinanki Katarina Nilsson
Zinat Åsa Petersen
Anne-Christine Liinank - Vice ordförande
Ordlina
Ordlinas tankar om skrivande, yoga och havet.
Illustratör, formgivare & fotograf. Här visar jag inspiration och alster. Kulturansvarig, Magmanord
Länsstyrelsen i Norrbottens län
bjuder in alla som är intresserade
till en serie föreläsningar om
aktuella frågor i det
gränsöverskridande samarbetet
i Barentsregionen i samband med
vårt läns ordförandeskap i
Barents Regionråd och
Regionkommittén 2011-2013
samt firande av 20 års jubileum
av Barents samarbete.
Här kan du läsa om den andra
föreläsningen i serien där vi bjudit in
Ann-Solveig Sörensen,
fylkesvaraordförande i Finnmark, och
Wenche Pedersen, ledare av projektet 
”Her High North”.Den 9-10 oktober står Luleå
tekniska universitet som värd
för den internationella
konferensen "Equality, Growth
and Innovation - in Theory and
Practice" på Kulturens Hus
i Luleå.Konferensen ska vara
en mötesplats för forskare och
praktiker (politiker, tjänstemän,
affärsfrämjare, företag,
organisationer) att diskutera
sociala aspekter av tillväxt
och innovation. Mycket fokus
kommer att ligga på Norrbottens
och Luleås tillväxt eftersom
många lokala och regionala aktörer
kommer att arrangera egna
workshops vid konferensen.
För att öka engagemanget bland
företags- och innovationsfrämjare
i länet vill vi nu höra om du/din
organisation har intresse av att
synas på konferensen? Antingen
genom att arrangera en egen
workshop eller genom en
utställningsyta. Kontakta mig
via malin.lindberg@ltu.se
om ni är intresserade av detta.
Ni är självklart även välkomna
som deltagare vid konferensen för
att ta del av den senaste kunskapen
om sociala aspekter av tillväxt och
innovation! Anmälningssidan öppna
r i början av april.
Info om konferensen: www.ltu.se/EGI

NOMINERA EN KANDIDAT ELLER SÖK SJÄLV -

FÖR ATT BLI DEN FACETT PÅ KRISTALLEN SOM SPEGLAR NORRBOTTENS FRAMTID

Den 2:a maj i år går startskottet för Top of Sweden Mentorship, det första av tre årslånga program för utvecklingspiloter i Norrbotten. 

Syftet med satsningen är att bygga en bredare plattform för nytänkande och ökad omvärldskunskap för att stå bättre rustade inför skärpt konkurrens och ständigt pågående förändringar i arbetsliv och livsmiljö. Deltagarna ska kunna fortsätta utvecklas och bidra med spetskunskap till länet och en mer mångfacetterad utveckling. Programmets deltagare blir länets utvecklingspiloter.  

Programmets tre fundament: Mentorer som rekryteras från toppskiktet bland företagsledare, befattningshavare inom offentlig sektor och konstnärliga ledare. Föreläsningar/workshops med nationellt och internationellt erkända föreläsare. Tillgång till nationella och internationella nätverk. 

UTVECKLINGSPILOTER
Deltagarna i Top of Sweden Mentorship har högre utbildningsnivå, och/eller innovativ kapacitet inom näringsliv och offentlig sektor. 16 blivande utvecklingspiloter per år får tillgång till var sin personliga mentor, rekryterad ur samhällets toppskikt. Piloterna ska lyfta Norrbotten, oavsett om deras insatser ska tillämpas inom gruvsektorn, forskning, media, vårdsektorn, rymdfärder, kopplas till midnattsol, fjällvandring, konst eller musik.

Hjärnan är bekväm. Du måste utsätta den för saker som är obekväma och tunga för att den ska utvecklas. Världen behöver farliga tänkare. Sann kreativitet är inte trevlig och gosig. Den är en kraft som förändrar och ruskar om. Den känns obehaglig och hotar allt du anser rätt och riktigt. Och det är dess styrka. 

Det säger Alf Rehn, professor i företagsekonomi och en av världens 50 mest intressanta affärstänkare, en av föreläsarna och ledarna i vårt nya program.

NOMINERA EN UTVECKLINGSPILOT ELLER ANSÖK SJÄLV
Individer ansöker själva till programmet men arbetsgivare, uppdragsgivare eller andra kan nominera sin kandidat genom att skicka ett mail märkt TOP Utvecklingspilot till: info@centek.se senast 17 mars. 

Ansök själv och/eller läs mer om Top of Sweden Mentorship >> 

Sista ansökningsdag till programmet är 3 april.

Programmet finansieras av Norrbottens läns landsting, Länsstyrelsen i Norrbottens län, LKAB och Sparbanken Nord.


Välkommen!
Så blir du medlem


Antal medlemmar nord - 340st

Dags att betala in
medlemsavgift för 2013 Medlemmar i Magma Nord (Norrbotten):
Pg-nummer 301 35 0-5
Inbetalningskort!
Skriv namn, personnummer och epostadress. På inbetalningen.

Faktura adress:
Kassör: Therese Wikberg, Sandviksgatan 17, 972 38 Luleå
Anmäl dig här för att få Magma Nords nyhetsbrev.

Förnamn:
Efternamn:
E-post


Gå gärna in på tipslistan och
tipsa magmas medlemmar om kommande event mm


 
© Copyright al right included www.magmagroup.net contact webmaster